П`ятниця, 29.03.2024, 15:41
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Серпень » 11 » Вийшла в світ авторська книга Ігоря Федчишина "ДУХ ЗЕМЛІ"
02:47
Вийшла в світ авторська книга Ігоря Федчишина "ДУХ ЗЕМЛІ"
10 серпня 2012 року побачила світ авторська книга Ігоря Федчишина "ДУХ ЗЕМЛІ" - перша поетична збірка Ігоря Федчишина, в якій автор виставляє на суд читача своє бачення історії України і ділиться роздумами з сучасниками про роль громадянської спільноти у державотворчих процесах.
До книги увійшли:
Цикли віршів: "ДУХ ЗЕМЛІ", "ДІДОВА НАУКА", "КОЗАЦЬКА РАДА" та "392 СХОДИНИ ДО ПРАВДИ",а також вірші: "БАЛАДА ПРО УКРАЇНСЬКИЙ ПРАПОР", "РОЗМОВА З ДУБОМ", "ЗАДУШЕНА ПІСНЯ", "ПАМ’ЯТІ В’ЯЧЕСЛАВА ЧОРНОВОЛА", "ВСТАНЬ, ТАРАСЕ", "КАРПАТСЬКА ПРИТЧА", "РОЗМОВА З АПОСТОЛОМ", "МАТІР СХІДНИХ СЛОВ’ЯН", "МЕНЕ БОЛИТЬ", "ДРУЖЕ ВІТРЕ", "ЗАВМЕР ХРЕЩАТИК", "ЛЕЛЕКИ ВИЛІТАЮТЬ", "ОСТАННЯ ПІСНЯ", "ПРОНИЗАНЕ БОЛЕМ ДИТИНСТВО", "ПОВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКА", "СПИНІТЬСЯ ВІДДАВАТЬ ПОЧЕСТЬ ВІЙНІ", "СТРАШНА ХВОРОБА", "Я ВЖЕ НАВЧИВСЬ ПЕРЕМАГАТИ БІЛЬ", "НЕ МОВЧІТЬ", "ПЕРЕВЕРТНІ","ВЕЛИКИЙ ПІСТ", "НІЧ", "КЛИЧ БОРИСТЕНА", "ЖУРАВЛИНИЙ КРИК", "НЕ ТУЖИ, БРАТЕ МІЙ", "ВІЩА МРІЯ", "ПЕРЕСОПНИЦЬКЕ ЄВАНГЛІЄ", "МАЖОРИ", "ЯНИЧАРИ", "ІМ’Я ПОЕТА – БОРОТЬБА, ІМ’Я ПОЕТА – УКРАЇНА", "КОЛИ У БЕЗСМЕРТЯ ДУША ВІДЛІТАЄ", "НІЧ РОЗПЛАТИ".

Формат 60х84 1/16
Ум.друк.арк.6,51
Папір офсетний,
Титулка м’яка, 112 стор.
ISBN 978-966-2758-07-8

До читачів

Дух Землі. Він входить в нас з першим подихом, з тим першим ковтком повітря при народженні, болюче здавлює легені масою інформації, яка генетичними потоками вривається в наше ще не окріпле тіло, перемішується з кров’ю, проходить через маленьке серденько, збагачується його теплом і непогрішністю і через аорти та капіляри поступає на сайти головного мозку. Цей процес, як правило, супроводжується першим криком. Таким щасливим і довгожданним для рідних, таким очікуваним і святковим для рідного краю – народжується життя! І не просто народжується, а ступає на чергову сходинку еволюції, прийнявши, як естафету, генетичний код нації, яка є оберегом цієї землі. Дух Землі. Він проявляється у нас в першому слові, в першому невпевненому, але хороброму кроці, у першому достойному вчинку і неминуче буде прирівняний сучасниками з подібними діями наших славних предків. Нам випала велика честь стати продовжувачами їх святої справи – бути охоронцями і жрецями цієї воістину чарівної землі, що зветься Україна. Ця місія не терпить вибору і заперечень, вона не підлягає обговоренню, бо так рішив Господь. По його волі, волі Творця, у кожному куточку планети, у тій спільноті, яка там проживає народжуються саме ті особистості, яких давно чекають, які мають зробити для цієї частки земного раю щось надзвичайно важливе і невідкладне, що і вливається в нас з тим першим подихом, що присутнє, як зашифроване послання у Дусі рідної землі. Важливо тільки зуміти прочитати його і зрозуміти. Та для цього треба ні на мить не втрачати зв’язку з священними скрижалями рідного краю, у яких криється той загадковий і такий зрозумілий код доступу. Дуже багато з нас не дотримуються тих принципів і перемішавшись із багатомільйонною армією схожих на себе шукачів свого щастя шукають його не на своїй землі, або відгадавши код, пускаються витрачати свій талант не на користь рідного краю, а то й взагалі, одержимі сатаністським духом, зрікаються рідної мови, Вітчизни, віри. Такі вчинки не проходять безслідно, неодмінно позначаються на порушенні психіки від втрати зв’язку з першоосновою і все подальше життя таких відступників обертається у цілковиту муку. Звичайно є винятки, це люди, чиє призначення виходить далеко за межі країн і континентів, бо їх місія служити усьому людству. Але й вони ніколи не забувають своєї справжньої батьківщини, аби не втратити той магічний зв’язок. В цьому світі немає нічого випадкового: найчарівніше цвіте квітка тільки у себе на батьківщині, а з вирію птахи неодмінно повертають додому. Така воля Творця, таку формулу життя таїть у собі Дух Землі.

Я не прошу заглядувать в думки,
І не чекаю на гучні похвали –
Я хочу лиш сказати те, що є,
Чого до мене вам ще не сказали.

І, наперед прошу Вас, не судіть,
Тверезо гляньте на усі події
Та прочитайте, щоби не робить
Помилок, за котрими сам жалію!

І. Федчишин
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1201 | Додав: lilia_stasuk | Рейтинг: 5.0/1

Інші публікації видавця

Вийшла в світ збірка Наталії Калиновської &qu...
Побачив світ літературний альманах "Сила...
побачила світ збірка Анатолія Криловця "...
Вийшла в світ збірка Андрія Скакодуба "Т...
побачила світ збірка Дмитра Шевченка "Сл...
побачила світ збірка Ігоря Бойчука "Сила...
Вийшла в світ збірка Юляни Шевченко "Біл...
Вийшла в світ збірка Марини Щепаняк "Тає...
побачила світ збірка Алесі Тарле "Вдих-в...
Вийшла в світ збірка Василя Юдова "Золот...
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]